Het verhaal van Thomas.
lees- en werkboek voor echtscheidingskinderen, ouders en begeleiders
Gezin en relaties/ Scheiden/ ouderverstoting
Driesen, Ludo (2018)
Het verhaal van Thomas.
Lees- en werkboek voor echtscheidings-kinderen, ouders en begeleiders.
Nederland, Uitgeverij Garant Uitgevers n.v.
ISBN: 9789044135664
Ludo Driesen: officiële website
Onderwerp: Echtscheidingen en kinderen
Non-fictie, Onderwerpen: Psychologie | Sociale wetenschappen | Psychologie van huwelijk, relaties en gezin | Ontwikkelingspsychologie | Echtscheiding | Jeugdpsychologie
Omschrijving
Als ouders uit elkaar gaan, is dat voor kinderen een ingrijpend gebeuren dat ze moeten verwerken. Allerlei gedachten en gevoelens steken de kop op. Ook een loyaliteitsconflict kan optreden. Ieder kind zal de
echtscheiding van zijn ouders op zijn eigen manier verwerken.
Thomas, een jongen van 12 jaar, vertelt in zijn Dagboek hoe hij omgaat met de scheiding van zijn ouders. Hij schrijft over de ruzies van zijn ouders, de echtscheiding zelf en het nieuw samengesteld gezin van zijn moeder.
Dit boek is bedoeld voor ouders, begeleiders, leraars en andere opvoeders, maar ook voor de kinderen zelf. Het is zowel een leesboek als een werkboek. Volwassenen kunnen het samen met de kinderen lezen. De vragen in het boek zijn een leidraad om met kinderen over de echtscheiding van hun ouders te praten.
Echtscheidingskinderen zullen ongetwijfeld heel wat van hun eigen ervaringen herkennen in het verhaal van Thomas. Zo leren zij om hun gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Dat helpt hen om de scheiding van hun ouders te verwerken. Ouders, leraars en andere begeleiders leren de belevingswereld van echtscheidingskinderen kennen
en begrijpen. Dat helpt hen om de kinderen beter te begeleiden.
Over de auteur
Ludo Driesen, is klinisch kinder- en jeugdpsycholoog en gedragstherapeut. Hij werkte ruim 38 jaar in het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg / litp Campus Noord-Limburg in Overpelt. Hij publiceerde eerder bij Garant diverse boeken omtrent psychologische problemen bij kinderen en adolescenten.
(Door op de blauwe onderlijnde woorden te klikken op deze webpagina's komt u op relevante externe pagina voor verdere info)
(Door op de grijze onderlijnde woorden te klikken op deze webpagina's komt u op relevante interne pagina voor verdere info)